EXPO: Conny Janssen Danst 25

DE EXPOSITIE IS TE BELEVEN VAN ZA 9 SEP T/M ZO 1 OKT 2017

Conny’s Rotterdamse manier van ondernemen, doorsijpelend tot in de haarvaten van de stad, en haar drijfveer om steeds weer verrassend divers en hoogwaardig kwalitatief werk te maken, sluit aan bij het DNA van de Kunsthal. Het vijfentwintigjarig jubileum van het Rotterdamse dansgezelschap Conny Janssen Danst én de Kunsthal Rotterdam is dan ook de aanleiding voor een kruisbestuiving ‘extra large’ tussen het Kunsthalgebouw, de dansers en het publiek. Voor het eerst in de kunsthal geschiedenis krijgt een kunstenaar carte blanche om de grootste hal te vullen. Conny Janssen belicht met verschillende voorstellingen en projecten iets wat al vijfentwintig jaar onderdeel is van haar danspraktijk: de relatie tussen dansers en publiek, de kern van het creatieve maakproces en het allereerste begin van een nieuwe choreografie.

Speciaal voor deze tentoonstelling ontwikkelt Conny Janssen samen met haar vaste ontwerper Thomas Rupert een video-installatie geïnspireerd op de voorstelling INSIDE OUT. Met levensgroot geprojecteerde beelden van dansers die de ruimte vullen van een intieme black box onderzoeken zij de relatie tussen danser en toeschouwer en hoe zij nader tot elkaar kunnen komen.

In het decor van de voorstelling HOME legt Conny Janssen bijna letterlijk de kern van het creatieve maakproces bloot. Het decor is van binnenuit als een stilleven te ervaren waarbij het op verschillende momenten door dansers bewoond wordt. Daarnaast zijn er live repetities en interacties tussen dansers en jonge makers. Davide Bellotta (Conny Janssen Danst), Antonin Comestaz (Korzo) en Ryan  Djojokarso (Korzo) werken in de Kunsthal aan choreografieën voor DANSLOKAAL, het jaarlijkse talentontwikkelingsproject waarbij talentvolle makers door Conny Janssen uitgenodigd worden om samen met haar dansers nieuw werk te ontwikkelen.

Tenslotte analyseert filmmaker Sonia Herman Dolz in de film ‘Blanco’ op microscopische wijze het creatieve denkproces van Conny Janssen. Ze brengt in beeld wat normaal voor iedereen verborgen blijft: de eerste vonk van inspiratie tussen de dansers en Conny Janssen.

DE EXPOSITIE IS TE BELEVEN VAN ZA 9 SEP T/M ZO 1 OKT 2017

OPENINGSTIJDEN:
Dinsdag t/m zaterdag van 10 – 17 uur
Zondag van 11 – 17 uur

TOEGANGSPRIJZEN
Volwassenen – € 12
CJP en studenten t/m 26 jaar – € 6
Jongeren 6 t/m 18 jaar – € 2
Kinderen t/m 5 jaar – gratis
Museumkaart, Rotterdampas – gratis
ICOM-pas, Vereniging Rembrandt pas – gratis
Kunsthal Vrienden / Cirkel / Zakenkring – gratis
BankGiro Loterij VIP-KAART – gratis

‹ Terug
Info
EXPO: Conny Janssen Danst 25


Kunsthal Rotterdam
10:00 tot 17:00

NL