De Nationale Jongerenherdenking

Een herdenking voor en door jongeren. Op 4 mei vindt in Rotterdam de derde editie van de Nationale Jongerenherdenking plaats.

Voor veel Nederlandse jongeren is het generaties geleden dat hun familie een oorlog meemaakte, en daarom is er sinds 2017 in het Nieuwe Luxor Theater een speciale herdenking voor en door jongeren, om samen nieuwe betekenis te geven aan het thema herdenken.

Rondom de twee minuten stilte vindt er een speciaal herdenkingsprogramma plaats met o.a. The Smartphone Orchestra en een multidisciplinair foyerprogramma. Conny Janssen Danst, Jeugdtheater Hofplein, Scapino Ballet en Lore Borremans slaan de handen in elkaar voor de voorstelling 4 Degrees of Freedom in de zaal tijdens de Nationale Jongerenherdenking. Samen gaan we in dialoog met jongeren uit de stad om een choreografie te ontwikkelen rond het thema ‘Geef vrijheid door’.

Vanuit Conny Janssen Danst zullen dansers Davide Bellotta en Yanaika Holle een choreografie maken met drie jonge dansers van het gezelschap (Ian Ancheta, Romee van de Meent en Chanel Vyent) en 9 leerlingen van Jeugdtheater Hofplein. Iedere zaterdag wordt hiervoor gerepeteerd in onze studio.

Voorafgaand aan de herdenking wordt er met elkaar een lichtkunstwerk buiten bij het nieuwe Luxor Theater ontstoken. De presentatie van de herdenking is in handen van Guido Spek (GTST).

Zaterdag 4 mei 18:45u | Nieuwe Luxor Theater Rotterdam | Gratis toegankelijk
Meer informatie vind je hier.

‹ Terug
Info
De Nationale Jongerenherdenking


Nieuwe Luxor theater
18:45

NL