Dans op ss Rotterdam & Fenixloods 1 tijdens Dakendagen

Wie Conny Janssen Danst kent, weet: dans op spannende Rotterdamse locaties! Na voorstellingen in de Van Nelle Ontwerpfabriek, een RET tramremise, de gashouder op het Ferro terrein, de RDM Onderzeebootloods en op het dak van de Hofbogen, kunnen de dansers dit jaar niet ontbreken op architectuurfestival de Rotterdamse Dakendagen. Daar komt nog bij dat dit najaar de deuren openen van Huis Conny Janssen Danst in de gloednieuw verbouwde Fenixloods 1 op Katendrecht.
Foto boven: Het dek van het ss Rotterdam. Foto: Roos van Leeuwen

Nog zelfs voor de verhuizing naar Katendrecht maken de jonge dansers op zaterdag 1 en zondag 2 juni hun eerste dansmoves op de Kaap. Er wordt gedanst op het hoogste dek van het ss Rotterdam en het publiek kan voor het eerst binnenkijken in Huis Conny Janssen Danst dat dan nog volop in aanbouw is. Kortom: In alle opzichten en voor iedereen een avontuur!

Data: zaterdag 1 juni en zondag 2 juni
Locatie ss Rotterdam en Fenixloods I, verzamelen in Queens Lounge op het ss Rotterdam
Deur open 30 minuten voor aanvang
Aanvang
za 1 juni: 16:00, 18:30 en 21:00 uur
zo 2 juni: 13:30 en 16:00 uur
Duur ca. 2 uur
Tickets: € 15, inclusief een drankje [UITVERKOCHT]
Let op: niet rolstoeltoegankelijk

——

Jong talent aan zet:
Nieuwe choreografie van Davide Bellotta op ss Rotterdam: fratello | sorella
Davide Bellotta is als danser een van de vaste gezichten bij Conny Janssen Danst, maar daarnaast ook filmmaker, muzikant én choreograaf. Bellotta maakte eerder re MEM b.e.r. (2014) en PHOBIA (2017) voor DANSLOKAAL, een jaarlijks terugkerend talentontwikkelingsproject voor jonge dansmakers. Als vervolg op deze samenwerking nodigde Conny Janssen hem uit speciaal voor de Dakendagen een nieuw werk te maken. Op het dek van het ss Rotterdam aan de oever van de Maas op Katendrecht.

 

Scène uit COMMON GROUND (2010) op het dak van de Hofbogen. Foto Leo van Velzen

Het voormalig schip van de Holland Amerika lijn is het decor van fratello | sorella, dat Bellotta voor en met drie dansers van Conny Janssen Danst maakt. Jonge talenten die dit seizoen bij het Rotterdamse gezelschap de eerste stappen zetten van hun professionele danscarrière. Wat het precies gaat worden is nog een verrassing. Verwacht een knisperende dans vol energie en jeugdigheid waarvoor Bellotta zich laat inspireren door de bijzondere band tussen broers en zussen:

The fact that you are connected for life to someone that you didn’t even choose for, it’s just there and it will be forever.
The natural taking care for each other, the special love that is there. But at the same time the fights, the jealousy, the contrasts…’ – Davide Bellotta

Credits fratello | sorella:
Choreografie: Davide Bellotta
Dansers: Ian Ancheta, Romee van de Meent, Chanel Vyent

Over het festival:
Rotterdamse Dakendagen wil het gebruik van daken stimuleren. Het festival laat zien hoe daken kunnen bijdragen aan een gezonde, levendige, aantrekkelijke en toekomstbestendige stad. Het ziet de binnenstad van Rotterdam als een open laboratorium en toont daar tijdens het festivalweekend inspirerende voorbeelden van dakgebruik.In 2019 viert het festival de vijfde editie met een nieuwe selectie bijzondere daken en spectaculair programma op grote hoogte.
rotterdamsedakendagen.nl

‹ Terug
Info
Dans op ss Rotterdam & Fenixloods 1 tijdens Dakendagen


ss Rotterdam
16:00

NL