D NO BODY @ Nederlandse Dansdagen

In DANSLOKAAL 3, hét talentontwikkelingsproject van Conny Janssen Danst voor jonge makers, creërde choreograaf Dario Tortorelli/DIVEinD een solo voor en met onze danseres Adi Amit: een nieuw hoofdstuk in de serie D NO BODY, wat deel uitmaakt van zijn zoektocht naar het karakter Romeo Heart. Na 8 voorstellingen in DANSLOKAAL 3, leidde deze solo performance een eigen leven en werd in het daaropvolgende jaar in verschillende settings opgevoerd. O.a. tussen het winkelende publiek in de Bijenkorf in Maastricht, in de hal van de Rotterdamse Schouwburg tijdens Motel Mozaïque, in een tent op het Schouwburgplein tijdens de Rotterdam UITdagen en in het Museo Civico in Bassano tijdens het Italiaanse festival Operaestate.

Op zaterdag 8 oktober duikt D NO BODY weer op in Maastricht: tijdens de Nederlandse Dansdagen is D NO BODY installed te zien in Kumulus. Aanvankelijk werd er 1 voorstelling geprogrammeerd, maar toen die binnen no time uitverkocht raakte, werd een extra show toegevoegd om 13.00 uur.

Over D NO BODY Installed:
Tortorelli laat zich in zijn werk inspireren door popcultuur en glamrock artiesten die spelen met identiteit en gender (evidente voorbeelden zijn David Bowie, Michael Jackson, Madonna, Lady Gaga). In dit stuk is het karakter van Adi (performer) op zoek naar de identiteit van het lichaam dat zich van installatie langzaam transformeert naar uiteindelijk; mens.

From ROMEO HEART to D NO BODY No 5 (promo) from DIVEinD on Vimeo.

D NO BODY Installed is een co-productie van DIVEinD met Conny Janssen Danst en Ward/waRD – Ann Van den Broek
Concept choreografie en installatie Dario Tortorelli
Performance Adi Amit
Licht design Remko Van Wely
Muziek David Bowie en Röyksopp Ft. Robyn

‹ Terug
Info
D NO BODY @ Nederlandse Dansdagen


Kumulus
14:45

NL