Podcast alert: DANSLOKAAL 8

Op 6 en 7 november is DANSLOKAAL 8 te zien in Theater Bellevue in Amsterdam. In de aanloop naar de voorstelling maakte het theater een podcast in gesprek met Conny Janssen en jonge maker in deze editie Dalton Jansen

Tom Helmer, dramaturg en programmamaker bij Theater Bellevue, stelt hen in de podcast vragen over het maakproces van DANSLOKAAL 8 en de ontwikkeling van Dalton als choreograaf. Over zijn bewegingstaal, zijn focus op het kunstenaarschap en Black Lives Matter.

In het kader van de Nieuwe Makersregeling wordt Dalton Jansen twee jaar lang intensief begeleid door Wij Zijn DOX, Productiehuis Theater Rotterdam en Conny Janssen Danst. Zijn rol als choreograaf in DANSLOKAAL 8 is hier onderdeel van. Voor dit talenontwikkelingsproject creëerde hij de choreografie DO WE FEEL? met dansers van Conny Janssen Danst.

Deze week is DANSLOKAAL 8 te zien in de Verkadefabriek in Den Bosch (do 29 en vr 30 okt) en volgende week in Theater Bellevue in Amsterdam (vr 6 en za 7 nov).

Beluister hier de podcast via Soundcloud of zoek hem op in o.a. Apple Podcasts, Spotify en Google Podcasts. 

‹ Terug
Meer nieuws
DANSLOKAAL 9 in beeld


lees verder »

DANSLOKAAL 8 in beeld


lees verder »

DANSLOKAAL 7 in beeld


lees verder »

DANSLOKAAL 6 in beeld


lees verder »

NL