PORTRETTENGALERIJ: Milang & Mitchell-Lee

In het kader van de nieuwste voorstelling I’M HERE & Álbum Familiar, delen Milang Lie Meeuw Lew en Mitchell-Lee van Rooij dierbare herinneringen en geheime verlangens met jullie!

Komend seizoen herneemt Conny Janssen Danst twee bijzondere choreografieën in één programma. In I’M HERE, dat Conny Janssen in 2005 met fotograaf en filmmaker Carel van Hees maakte, zijn tien heel verschillende personages op zoek naar liefde, warmte en erkenning. Ze komen tevoorschijn uit de stad, een dynamische metropool die telkens verandert. Álbum Familiar (2001) is een choreografie voor drie vrouwen en vier mannen die elkaar ontmoeten voor een portrettengalerij. ‘Al bladerend’ komen herinneringen boven, flarden van persoonlijke en familiegeschiedenissen.

Om al in de sfeer van familiegeschiedenissen & persoonlijke verhalen te komen, vroegen we – i.s.m. Dans Magazine – de dansers naar hun dierbare jeugdherinneringen en geheime verlangens. In deze aflevering: Milang Lie Meeuw Lew en Mitchell-Lee van Rooij.

Milang Lie Meeuw Lew (Nederlandse)
Mijn mooiste herinnering
‘Reizen met mijn moeder! Mijn moeder heeft altijd veel gereisd. En als snel, toen ik iets ouder werd zat ik naast  haar in de bijrijdersstoel en was het mijn taak om de route uit te stippelen. Zodra de zon onderging zochten we naar een camping om onze tent op te zetten, dat deden we de dagen erna ook totdat we onze eindbestemming hadden bereikt. Als kind zag ik door haar al veel van de wereld. Het zijn bijzondere herinneringen, juist omdat ik dit samen met mijn moeder deed.’

Mijn diepste verlangen
‘Stiekem vraag ik mij wel eens af hoe de wereld er uit zou zien als Pokémon’s echt zouden bestaan!’

Mijn grootste droom
‘De mogelijkheid om met dansen de wereld te kunnen zien en veel te reizen trekt mij enorm aan. Rondreizen en geïnspireerd raken: door de verschillende landen en culturen, over de hele wereld.’

Mitchell-Lee van Rooij (Nederlands)
Mijn mooiste herinnering
‘Rond mijn twaalfde jaar had ik een terugkerende droom over mijn Indonesische grootvader, hij stierf toen ik pas vijf jaar oud was. De droom begint altijd in de woonkamer van mijn grootouders. Al mijn ooms en tantes zijn er ook bij. Het is erg druk en hectisch en mijn vader plaagt mij liefkozend, op de manier zoals hij dat  altijd deed. Op een bepaald moment roept hij ons allemaal aan tafel voor het avondeten. Terwijl we aan tafel zitten arriveren er politiewagens en ambulances voor het huis en iedereen is in paniek. Ik snap helemaal niet wat er aan de hand is, mijn moeder neemt mij mee naar boven en ik zie daar mijn opa op bed liggen, zacht en rustig met gesloten ogen. Mijn opa is gestorven. Zodra ik begrijp wat er aan de hand is lijkt iedereen in de kamer te verdwijnen. Daarna verdwijnen ook de meubels, een-voor-een, totdat ik helemaal alleen over. Ik voel me down, ongelukkig en verbannen. Gelukkig komt mijn moeder de kamer binnen en tilt mij op en zegt ‘het is tijd om verder te gaan.’

Mijn diepste verlangen
‘Als het gaat om diep verlangen dan hoop ik dat ik altijd vrij ben om te gaan en staan waar en wanneer ik dat wil. Vrijheid is heel belangrijk voor me.’

Mijn grootste droom
‘Mijn grootste  droom, om een danser te zijn is al uitgekomen en hiermee krijg ik de waardering en erkenning van de mensen waar ik van hou, bewonder, respecteer en vertrouw.’

Milang en Mitchell-Lee live in actie zien? I’M HERE & Álbum Familiar toert vanaf 12 november langs de theaters. Bekijk hier de speellijst voor een theater in de buurt.

‹ Terug
Meer nieuws
Corona update


lees verder »

DANSLOKAAL 9 in beeld


lees verder »

Nieuw in de webshop


lees verder »

Dit was 2020…


lees verder »

Dans in uw testament


lees verder »

DANSLOKAAL 8 in beeld


lees verder »

Dit was 2019…


lees verder »

Webshop SALE


lees verder »

DANSLOKAAL 7 in beeld


lees verder »

Dit was 2018…


lees verder »

DANSLOKAAL 6 in beeld


lees verder »

Previews BROOS


lees verder »

Trailer HOME


lees verder »

HOMEportraits


lees verder »

ROTTERDAM DANST


lees verder »

CO-Lab | Fashion # 4


lees verder »

MIRROR MIRROR op tv


lees verder »

Previews ’14/’15


lees verder »

OPENING NSS 2014


lees verder »

Deltalinqs diner


lees verder »

Bezoek een inleiding


lees verder »

Meet Kayla Tuggle


lees verder »

Volg ons ook via:


lees verder »

Free To Move Gala


lees verder »

vimeo test


lees verder »

ZOUTmenu”s


lees verder »

Trailer ZOUT


lees verder »

And NOW we TALK…


lees verder »

Bezoek een inleiding


lees verder »

Voetbal is Kunst


lees verder »

Instore optreden


lees verder »

Trailer VUIL&GLASS


lees verder »

Veelgestelde vragen


lees verder »

COMMON TALKS


lees verder »

COMMON VIEW


lees verder »

COMMON FOOD


lees verder »

Preview op ParkDans


lees verder »

ZEE.nl aan de slag


lees verder »

Rondleiding Hofbogen


lees verder »

Lowlands 2010


lees verder »

Lowlands 2010


lees verder »

Brand News


lees verder »

Dansfilms bij de NTR


lees verder »

Cinedans 2010


lees verder »

ZOUT op de radio


lees verder »

Previews ”12/”13


lees verder »

Helden


lees verder »

ZOUT XS i.s.m. SKVR


lees verder »

Virtuele Vitrine


lees verder »

ParkDans 2011


lees verder »

The CJ Team


lees verder »

Mars der Beschaving


lees verder »

Mind your step


lees verder »

ZOUT @ Lowlands 2011


lees verder »

Previews ”11/”12


lees verder »

De photoshoot


lees verder »

KORTING!


lees verder »

Felicitaties


lees verder »

Cv20ers: Yoska Bosch


lees verder »

Afscheid LAK theater


lees verder »

Lowlands 2012


lees verder »

DANSNACHT 2012


lees verder »

Conny over SYTYCD


lees verder »

Foyer SSBA


lees verder »

Kunststof TV


lees verder »

Jarig!


lees verder »

TEDxRotterdam


lees verder »

Conny in NTR Podium


lees verder »

Conny op TEDxWomen


lees verder »

Trailer LIFE-LIVE!


lees verder »

Trailer MEER RUIS


lees verder »

NL