Portrettengalerij: Courtney & Tuan

In het kader van de nieuwste voorstelling I’M HERE & Álbum Familiar, delen Courtney May Robertson en Tuan Tran dierbare herinneringen en geheime verlangens met jullie!

Komend seizoen herneemt Conny Janssen Danst twee bijzondere choreografieën in één programma. In I’M HERE, dat Conny Janssen in 2005 met fotograaf en filmmaker Carel van Hees maakte, zijn tien heel verschillende personages op zoek naar liefde, warmte en erkenning. Ze komen tevoorschijn uit de stad, een dynamische metropool die telkens verandert. Álbum Familiar (2001) is een choreografie voor drie vrouwen en vier mannen die elkaar ontmoeten voor een portrettengalerij. ‘Al bladerend’ komen herinneringen boven, flarden van persoonlijke en familiegeschiedenissen.

Om al in de sfeer van familiegeschiedenissen & persoonlijke verhalen te komen, vroegen we – i.s.m. Dans Magazine – de dansers naar hun dierbare jeugdherinneringen en geheime verlangens. In deze aflevering: Courtney May Robertson en Tuan Tran

Courtney May Robertson (Groot Brittannië)
Mijn mooiste herinnering
‘Vis-vrijdag! Ik ben opgegroeid in een klein vissersdorpje aan de Noord-Oost kust van Schotland en elke vrijdag, zonder één dag over te slaan, ging mijn vader naar de viswinkel om verse vis te halen voor de avondmaaltijd. We aten dit volgens de Schotse tradities met chips, erwten, brood, boter, tartaarsaus en natuurlijk een grote kop thee! Het was zo simpel en tegelijkertijd voor mij zo waardevol. Als gezin keken we echt uit naar dit moment.’

Mijn diepste verlangen
‘Mijn diepste verlangen….  is´to be a DJ´! Het leek mij altijd al geweldig. Ik hou van party´s, mensen, muziek en dansen en van de hele atmosfeer er om heen. Ik denk dat ik heel veel plezier heb als ik aan die andere kant van de draaitafel ga staan.’

Mijn grootste droom
‘Ik ben erg nieuwsgierig naar de wereld en zou graag reizen en veel leren over andere culturen en hier zelf ook deel van uitmaken. De wereld is enorm indrukwekkend en blijft mij verwonderen. Ik hoop veel nieuwe plekken te ontdekken. Veel van mijn toekomstdromen gaan over dans, performance en kunst in het algemeen. Mijn grootste droom is twee dromen in één: namelijk dat ik in de toekomst mijn passie voor dans kan (blijven) combineren met het reizen.’

Tuan Tran (Nederland)
Mijn mooiste herinnering
‘De herinneringen die ik aan mijn familie heb zijn allemaal liefdevol, warm en heel gezellig. En met veel lekker eten!

Mijn diepste verlangen
‘Mijn diepste verlangen is hetzelfde als mijn grootste droom.’

Mijn grootste droom
‘De wereld zien, inspireren en geïnspireerd raken!’

Courtney en Tuan live in actie zien? I’M HERE & Álbum Familiar toert vanaf 12 november langs de theaters. Bekijk hier de speellijst voor een theater in de buurt.

‹ Terug
Meer nieuws
Corona update


lees verder »

DANSLOKAAL 9 in beeld


lees verder »

Nieuw in de webshop


lees verder »

Dit was 2020…


lees verder »

Dans in uw testament


lees verder »

DANSLOKAAL 8 in beeld


lees verder »

Dit was 2019…


lees verder »

Webshop SALE


lees verder »

DANSLOKAAL 7 in beeld


lees verder »

Dit was 2018…


lees verder »

DANSLOKAAL 6 in beeld


lees verder »

Previews BROOS


lees verder »

Trailer HOME


lees verder »

HOMEportraits


lees verder »

ROTTERDAM DANST


lees verder »

CO-Lab | Fashion # 4


lees verder »

MIRROR MIRROR op tv


lees verder »

Previews ’14/’15


lees verder »

OPENING NSS 2014


lees verder »

Deltalinqs diner


lees verder »

Bezoek een inleiding


lees verder »

Meet Kayla Tuggle


lees verder »

Volg ons ook via:


lees verder »

Free To Move Gala


lees verder »

vimeo test


lees verder »

ZOUTmenu”s


lees verder »

Trailer ZOUT


lees verder »

And NOW we TALK…


lees verder »

Bezoek een inleiding


lees verder »

Voetbal is Kunst


lees verder »

Instore optreden


lees verder »

Trailer VUIL&GLASS


lees verder »

Veelgestelde vragen


lees verder »

COMMON TALKS


lees verder »

COMMON VIEW


lees verder »

COMMON FOOD


lees verder »

Preview op ParkDans


lees verder »

ZEE.nl aan de slag


lees verder »

Rondleiding Hofbogen


lees verder »

Lowlands 2010


lees verder »

Lowlands 2010


lees verder »

Brand News


lees verder »

Dansfilms bij de NTR


lees verder »

Cinedans 2010


lees verder »

ZOUT op de radio


lees verder »

Previews ”12/”13


lees verder »

Helden


lees verder »

ZOUT XS i.s.m. SKVR


lees verder »

Virtuele Vitrine


lees verder »

ParkDans 2011


lees verder »

The CJ Team


lees verder »

Mars der Beschaving


lees verder »

Mind your step


lees verder »

ZOUT @ Lowlands 2011


lees verder »

Previews ”11/”12


lees verder »

De photoshoot


lees verder »

KORTING!


lees verder »

Felicitaties


lees verder »

Cv20ers: Yoska Bosch


lees verder »

Afscheid LAK theater


lees verder »

Lowlands 2012


lees verder »

DANSNACHT 2012


lees verder »

Conny over SYTYCD


lees verder »

Foyer SSBA


lees verder »

Kunststof TV


lees verder »

Jarig!


lees verder »

TEDxRotterdam


lees verder »

Conny in NTR Podium


lees verder »

Conny op TEDxWomen


lees verder »

Trailer LIFE-LIVE!


lees verder »

Trailer MEER RUIS


lees verder »

NL