Portrettengalerij: Adi & Patrick

In het kader van de nieuwste voorstelling I’M HERE & Álbum Familiar, delen Adi Amit en Patrick Di Quirico dierbare herinneringen en geheime verlangens met jullie!

Komend seizoen herneemt Conny Janssen Danst twee bijzondere choreografieën in één programma. In I’M HERE, dat Conny Janssen in 2005 met fotograaf en filmmaker Carel van Hees maakte, zijn tien heel verschillende personages op zoek naar liefde, warmte en erkenning. Ze komen tevoorschijn uit de stad, een dynamische metropool die telkens verandert. Álbum Familiar (2001) is een choreografie voor drie vrouwen en vier mannen die elkaar ontmoeten voor een portrettengalerij. ‘Al bladerend’ komen herinneringen boven, flarden van persoonlijke en familiegeschiedenissen.

Om al in de sfeer van familiegeschiedenissen & persoonlijke verhalen te komen, vroegen we – i.s.m. Dans Magazine – de dansers naar hun dierbare jeugdherinneringen en geheime verlangens. In deze aflevering: Adi Amit en Patrick Di Quirico.

Adi Amit (Israel)
Mijn mooiste herinnering
‘Elke weekend kwam ‘mijn hele familie samen in het huis van mijn opa en oma.  Zolang als dat ik mij kan herinneren was dit een wekelijkse happening en een echte familietraditie. Het was altijd zo fijn om iedereen weer bij elkaar te zien, soms waren we zelfs met vier opeenvolgende generaties bij elkaar. Nu ik ver van huis ben, mis ik mijn familie en deze samenkomsten.’

Mijn diepste verlangen
‘Ik heb een echte avocado-fetisj, ik teel ze zelf. Gelukkig is mijn vriend verzot op avocado’s en kan hij ze de hele dag door eten. Tussen ons zit het dus wel goed! We hebben meer planten in  huis dan meubels  :-) ze maken mij echt gelukkig.’

Mijn grootste droom
‘Tijdens de danslessen in Denemarken deed er elke ochtend een oudere danser van 80 jaar met ons mee. Soms maakten we er grapjes over. Op een dag had iemand zijn CV op het prikbord gehangen en alle dansers waren verrast. Hij bleek een enorm indrukwekkende danscarrière achter de rug te hebben, niemand had dat verwacht. Mijn wens is om net als hij, op oudere leeftijd met mijn lichaam en geest op te kunnen gaan in het ritme en de beweging van de dans.’

Patrick Di Quirico (Italië)
Mijn mooiste herinnering
‘Ik heb veel mooie herinneringen aan mijn familie maar als kind waren de zondagen mij het meest dierbaar. Elke zondag kwam de hele familie bij elkaar, we ontmoetten elkaar in het huis van mijn oma en opa. Vaak denk ik nog aan dat geweldige gevoel en hoe het was om als één familie samen zijn. Mijn oma stond dan altijd de hele dag in de keuken en bereidde de lunch en het avondeten, we zaten zowat de hele dag aan tafel.’

Mijn diepste verlangen
‘De zomer voordat ik ging studeren bij Codarts en naar Rotterdam vertrok, organiseerden mijn ouders een barbecue in hun tuin en nodigden vrienden en familie uit. Het was voor mij een heel bijzondere dag omdat dit de laatste keer was dat ik samen met mijn oma was. En ook al is zij er nu niet meer, toch voel ik haar aanwezigheid als ik in Italië het huis van mijn grootouders bezoek.’

Mijn grootste droom
‘Ik hoop dat het mij lukt om altijd gelukkig te zijn. Als danser droom ik er van opgemerkt te worden en op het podium te laten zien wat ik kan en wie ik écht ben, zelfs in een grote groep. In de toekomst zou ik graag dansdocent zijn en wie weet open ik wel een eigen dansschool. Dat zou geweldig zijn.’

Adi en Patrick live in actie zien? I’M HERE & Álbum Familiar toert vanaf 12 november langs de theaters. Bekijk hier de speellijst voor een theater in de buurt.

‹ Terug
Meer nieuws
Corona update


lees verder »

DANSLOKAAL 9 in beeld


lees verder »

Nieuw in de webshop


lees verder »

Dit was 2020…


lees verder »

Dans in uw testament


lees verder »

DANSLOKAAL 8 in beeld


lees verder »

Dit was 2019…


lees verder »

Webshop SALE


lees verder »

DANSLOKAAL 7 in beeld


lees verder »

Dit was 2018…


lees verder »

DANSLOKAAL 6 in beeld


lees verder »

Previews BROOS


lees verder »

Trailer HOME


lees verder »

HOMEportraits


lees verder »

ROTTERDAM DANST


lees verder »

CO-Lab | Fashion # 4


lees verder »

MIRROR MIRROR op tv


lees verder »

Previews ’14/’15


lees verder »

OPENING NSS 2014


lees verder »

Deltalinqs diner


lees verder »

Bezoek een inleiding


lees verder »

Meet Kayla Tuggle


lees verder »

Volg ons ook via:


lees verder »

Free To Move Gala


lees verder »

vimeo test


lees verder »

ZOUTmenu”s


lees verder »

Trailer ZOUT


lees verder »

And NOW we TALK…


lees verder »

Bezoek een inleiding


lees verder »

Voetbal is Kunst


lees verder »

Instore optreden


lees verder »

Trailer VUIL&GLASS


lees verder »

Veelgestelde vragen


lees verder »

COMMON TALKS


lees verder »

COMMON VIEW


lees verder »

COMMON FOOD


lees verder »

Preview op ParkDans


lees verder »

ZEE.nl aan de slag


lees verder »

Rondleiding Hofbogen


lees verder »

Lowlands 2010


lees verder »

Lowlands 2010


lees verder »

Brand News


lees verder »

Dansfilms bij de NTR


lees verder »

Cinedans 2010


lees verder »

ZOUT op de radio


lees verder »

Previews ”12/”13


lees verder »

Helden


lees verder »

ZOUT XS i.s.m. SKVR


lees verder »

Virtuele Vitrine


lees verder »

ParkDans 2011


lees verder »

The CJ Team


lees verder »

Mars der Beschaving


lees verder »

Mind your step


lees verder »

ZOUT @ Lowlands 2011


lees verder »

Previews ”11/”12


lees verder »

De photoshoot


lees verder »

KORTING!


lees verder »

Felicitaties


lees verder »

Cv20ers: Yoska Bosch


lees verder »

Afscheid LAK theater


lees verder »

Lowlands 2012


lees verder »

DANSNACHT 2012


lees verder »

Conny over SYTYCD


lees verder »

Foyer SSBA


lees verder »

Kunststof TV


lees verder »

Jarig!


lees verder »

TEDxRotterdam


lees verder »

Conny in NTR Podium


lees verder »

Conny op TEDxWomen


lees verder »

Trailer LIFE-LIVE!


lees verder »

Trailer MEER RUIS


lees verder »

NL