Portrettengalerij: Davide & Mariko

In het kader van de nieuwste voorstelling I’M HERE & Álbum Familiar, delen Davide Bellotta en Mariko Shimoda dierbare herinneringen en geheime verlangens met jullie!

Komend seizoen herneemt Conny Janssen Danst twee bijzondere choreografieën in één programma. In I’M HERE, dat Conny Janssen in 2005 met fotograaf en filmmaker Carel van Hees maakte, zijn tien heel verschillende personages op zoek naar liefde, warmte en erkenning. Ze komen tevoorschijn uit de stad, een dynamische metropool die telkens verandert. Álbum Familiar (2001) is een choreografie voor drie vrouwen en vier mannen die elkaar ontmoeten voor een portrettengalerij. ‘Al bladerend’ komen herinneringen boven, flarden van persoonlijke en familiegeschiedenissen.

Om al in de sfeer van familiegeschiedenissen & persoonlijke verhalen te komen, vroegen we – i.s.m. Dans Magazine – de dansers naar hun dierbare jeugdherinneringen en geheime verlangens. In deze aflevering: Davide Bellotta & Mariko Shimoda:

Davide Bellotta (Italië)
Mijn mooiste herinnering
‘Ik ben opgegroeid in het dorpje Abruzzo, aan de voet van de 2487 meter hoge Monte Velino in de Italiaanse Appenijnen. Op mijn zevende stelde mijn vader voor om deze berg te beklimmen, een tocht van 7 à 8 uur. Na maanden training met mijn moeder en zussen, was de dag daar. We begonnen aan de beklimming, bereikten de top en ik liet mijn naam achter in een boek dat daarboven lag. Weer thuis sliep ik wel 20 uur. Toen ik wakker werd vroeg ik mijn ouders of we écht de top hadden gehaald, misschien had ik het allemaal wel gedroomd… Mijn vader knikte van ja. Het bewijs stond immers in het boek: ‘Davide Bellotta, 7 jaar’. Het was een fantastische ervaring, vooral omdat mijn hele familie samenwerkte aan iets wat in mijn ogen onhaalbaar leek.’

Mijn grootste droom
‘Blijven creëren! En de installatie/performance uitvoeren, waar ik momenteel aan werk. Misschien is het mijn droom een artiest te blijven, om samen te werken met mensen die me inspireren en verschillende kunstvormen te onderzoeken waarmee ik mezelf kan uitdrukken.’

Mariko Shimoda (Japan)
Mijn mooiste herinnering
‘Het zondagochtendontbijt! Aangezien mijn ouders altijd druk waren in hun restaurant en ik iedere avond naar de balletschool ging, brachten we nooit tijd met elkaar door. Daarom werd de zondagmorgen vrijgehouden voor een ontbijt buiten de deur. Het stelde misschien weinig voor, maar voor mij waren dit zeer kostbare familiemomenten.’

Mijn diepste verlangen
Hoeveel ik ook van dansen houd, ik geniet er ook van om lekker plat te liggen en niets te doen. Om me te relaxen en mijn rugpijn te verzachten. Soms verlang ik naar een kamer vol matrassen en eucalyptusgeur. Die ruimte mag alleen horizontaal worden gebruikt.’

Mijn grootste droom
‘Ik ontwerp jurken en accessoires in mijn vrije tijd. Na mijn danscarrière wil ik dat graag blijven doen.’

Davide en Mariko live in actie zien? I’M HERE & Álbum Familiar toert vanaf 12 november langs de theaters. Bekijk hier de speellijst voor een theater in de buurt.

‹ Terug
Meer nieuws
Corona update


lees verder »

DANSLOKAAL 9 in beeld


lees verder »

Nieuw in de webshop


lees verder »

Dit was 2020…


lees verder »

Dans in uw testament


lees verder »

DANSLOKAAL 8 in beeld


lees verder »

Dit was 2019…


lees verder »

Webshop SALE


lees verder »

DANSLOKAAL 7 in beeld


lees verder »

Dit was 2018…


lees verder »

DANSLOKAAL 6 in beeld


lees verder »

Previews BROOS


lees verder »

Trailer HOME


lees verder »

HOMEportraits


lees verder »

ROTTERDAM DANST


lees verder »

CO-Lab | Fashion # 4


lees verder »

MIRROR MIRROR op tv


lees verder »

Previews ’14/’15


lees verder »

OPENING NSS 2014


lees verder »

Deltalinqs diner


lees verder »

Bezoek een inleiding


lees verder »

Meet Kayla Tuggle


lees verder »

Volg ons ook via:


lees verder »

Free To Move Gala


lees verder »

vimeo test


lees verder »

ZOUTmenu”s


lees verder »

Trailer ZOUT


lees verder »

And NOW we TALK…


lees verder »

Bezoek een inleiding


lees verder »

Voetbal is Kunst


lees verder »

Instore optreden


lees verder »

Trailer VUIL&GLASS


lees verder »

Veelgestelde vragen


lees verder »

COMMON TALKS


lees verder »

COMMON VIEW


lees verder »

COMMON FOOD


lees verder »

Preview op ParkDans


lees verder »

ZEE.nl aan de slag


lees verder »

Rondleiding Hofbogen


lees verder »

Lowlands 2010


lees verder »

Lowlands 2010


lees verder »

Brand News


lees verder »

Dansfilms bij de NTR


lees verder »

Cinedans 2010


lees verder »

ZOUT op de radio


lees verder »

Previews ”12/”13


lees verder »

Helden


lees verder »

ZOUT XS i.s.m. SKVR


lees verder »

Virtuele Vitrine


lees verder »

ParkDans 2011


lees verder »

The CJ Team


lees verder »

Mars der Beschaving


lees verder »

Mind your step


lees verder »

ZOUT @ Lowlands 2011


lees verder »

Previews ”11/”12


lees verder »

De photoshoot


lees verder »

KORTING!


lees verder »

Felicitaties


lees verder »

Cv20ers: Yoska Bosch


lees verder »

Afscheid LAK theater


lees verder »

Lowlands 2012


lees verder »

DANSNACHT 2012


lees verder »

Conny over SYTYCD


lees verder »

Foyer SSBA


lees verder »

Kunststof TV


lees verder »

Jarig!


lees verder »

TEDxRotterdam


lees verder »

Conny in NTR Podium


lees verder »

Conny op TEDxWomen


lees verder »

Trailer LIFE-LIVE!


lees verder »

Trailer MEER RUIS


lees verder »

NL