Makers DANSLOKAAL 2 bekend

Na de succesvolle eerste editie vorig jaar, presenteert Conny Janssen Danst van 2 t/m 12 oktober de tweede editie van DANSLOKAAL in de eigen studio. DANSLOKAAL is het jaarlijkse talentontwikkelingsproject waarbij jonge makers uitgenodigd worden om nieuw werk te ontwikkelen in samenwerking met de dansers van het Rotterdamse gezelschap. Artistiek leider Conny Janssen zoekt voor elke editie inspirerende partners en selecteert choreografietalent met diverse achtergronden. Voor DANSLOKAAL 2 zijn dat: Shailesh Bahoran (Korzo producties), Davide Bellotta (Conny Janssen Danst) en Roser López Espinosa (Dansateliers).

De jonge maker Davide Bellotta (1986) is danser bij Conny Janssen Danst. In DANSLOKAAL krijgt hij nu ook de kans werk te ontwikkelen voor de dansers van het gezelschap. In 2013 resulteerde de samenwerking met Dansateliers in het succesvolle DANCE van Loïc Perela. “DANCE is gecondenseerde fysicaliteit en emotionaliteit, een mooie, verwarrende combinatie van levenslust en agressie.” (de Volkskrant****) De samenwerking met Dansateliers wordt in de 2e editie van DANSLOKAAL voortgezet met de Spaanse choreografe Roser López Espinosa (1980). Voor de derde maker is een samenwerkingspartner gevonden in Korzo producties met urban talent Shailesh Bahoran (1983).

Vanaf eind augustus gaan de drie makers zes weken de dansstudio in en maken nieuwe choreografieën voor en met de dansers van het gezelschap. Het resultaat is van 2 t/m 12 oktober te zien in de studio van Conny Janssen Danst.

Meer info & tickets voor DANSLOKAAL 2 >>

‹ Terug
Meer nieuws
DANSLOKAAL 9 in beeld


lees verder »

DANSLOKAAL 8 in beeld


lees verder »

DANSLOKAAL 7 in beeld


lees verder »

DANSLOKAAL 6 in beeld


lees verder »

Meet Kayla Tuggle


lees verder »

NL