DANSLOKAAL 1: Francesco Curci

Van 20 t/m 30 juni zijn de resultaten van de eerste editie van het nieuwe talentontwikkelingsproject DANSLOKAAL te zien. Jonge choreografen Loïc Perela, Franscesco Curci en Dario Tortorelli krijgen tijdens DANSLOKAAL de kans om nieuw werk te maken voor en met de ijzersterke dansers van Conny Janssen Danst. We stellen je graag voor aan Francesco Curci!
Francesco Curci (Italiè, 1983) heeft zijn opleidingen gevolgd aan de Zappalà Dance Company (Professional Course), Scuola del Balletto di Toscana en aan de Rotterdam Dance Academy (BA Dance). Hij heeft gedanst bij MM Company, Astra Roma Ballet, Station Zuid, Holland Dance Festival, Dance Works Rotterdam en Project Sally. Sinds 2010 danst hij bij Conny Janssen Danst (ZOUT 2011, LIFE-LIVE!, Brand New #3, HOW LONG IS NOW, ZOUT 2013). Naast het dansen zelf vindt Francesco het interessant om de rol te vervullen van docent en choreograaf. Als gastdocent heeft hij lesgegeven bij Ecole Supérieure de Danse de Cannes Rosella Hightower, Associazione Progetto Danza Reggio Emilia, Dansateliers, SKVR, Rotterdam Dance Academy, Ecole Nationale Supérieure de Danse de Marseille en Jean M. Wong School of Ballet Hong Kong. Zijn meest recente stukken waren voor Dansateliers One Night’s Dance, Agora Coaching Project, Rotterdam Dance Academy, Primero Festival de Danza Almería, Dance Works Rotterdam Choreography Lab, Stars of Tomorrow Gala Hong Kong en Festival ParkDans Eindhoven. Francesco is altijd gefascineerd geweest door de menselijke geest en in maart 2013 heeft hij zijn BA in Psychologie behaald. Deze interesse die hij heeft voor het vak en de kennis vormen vaak inspiratie voor zijn werk.

Francesco ziet DANSLOKAAL als een unieke mogelijkheid voor hem om zijn werk zowel artistiek als psychologisch te ontwikkelen. Hij verwacht dat DANSLOKAAL een geweldige en verrijkende ervaring wordt doordat hij dit keer in een andere rol mag samenwerken met drie collega’s van Conny Janssen Danst. Het stuk van Francesco gaat over vertrouwen. Volgens Carl Gustav Jung (psychotherapeut en psychiater) zijn alle mensen op de wereld met elkaar verbonden. Ieders eigen gedachten, beslissingen en acties hebben namelijk invloed op deze wereld. De mens zou vanwege deze verbondenheid niet kunnen samenleven zonder vertrouwen. Toch is dit een paradox: durft u zich over te geven aan een ander wanneer u in het donker loopt en niets kunt zien? Francesco wil met zijn stuk niet één waarheid aanbieden, het stuk lokt gedachtes, emoties, twijfel en bewustwording uit. In dit vroege stadium van het creatieve proces kan hij niet zeggen wat het eindresultaat zal zijn, wel verklapt hij dat hij alles maakt vanuit zijn ‘buikgevoel’. Het concept en de bewegingen worden doorgaans bepaald door zijn emoties en gevoelens op een bepaald tijdstip, een bepaalde plaats en met bepaalde mensen. In de studio wil hij een sfeer creèren waarin de dansers alle ruimte krijgen om zich volledig open te stellen zodat ze plaatsen kunnen bereiken waar ze nooit eerder geweest zijn.

DANSLOKAAL 1
Do 20 t/m zo 23 juni
Do 27 t/m zo 30 juni
Aanvang: 20.30 uur
Studio Conny Janssen Danst
Tickets reserveren: Online via dit formulier of bel 010-4529912

‹ Terug
Meer nieuws
Corona update


lees verder »

DANSLOKAAL 9 in beeld


lees verder »

Nieuw in de webshop


lees verder »

Dit was 2020…


lees verder »

Dans in uw testament


lees verder »

DANSLOKAAL 8 in beeld


lees verder »

Dit was 2019…


lees verder »

Webshop SALE


lees verder »

DANSLOKAAL 7 in beeld


lees verder »

Dit was 2018…


lees verder »

DANSLOKAAL 6 in beeld


lees verder »

Previews BROOS


lees verder »

Trailer HOME


lees verder »

HOMEportraits


lees verder »

ROTTERDAM DANST


lees verder »

CO-Lab | Fashion # 4


lees verder »

MIRROR MIRROR op tv


lees verder »

Previews ’14/’15


lees verder »

OPENING NSS 2014


lees verder »

Deltalinqs diner


lees verder »

Bezoek een inleiding


lees verder »

Meet Kayla Tuggle


lees verder »

Volg ons ook via:


lees verder »

Free To Move Gala


lees verder »

vimeo test


lees verder »

ZOUTmenu”s


lees verder »

Trailer ZOUT


lees verder »

And NOW we TALK…


lees verder »

Bezoek een inleiding


lees verder »

Voetbal is Kunst


lees verder »

Instore optreden


lees verder »

Trailer VUIL&GLASS


lees verder »

Veelgestelde vragen


lees verder »

COMMON TALKS


lees verder »

COMMON VIEW


lees verder »

COMMON FOOD


lees verder »

Preview op ParkDans


lees verder »

ZEE.nl aan de slag


lees verder »

Rondleiding Hofbogen


lees verder »

Lowlands 2010


lees verder »

Lowlands 2010


lees verder »

Brand News


lees verder »

Dansfilms bij de NTR


lees verder »

Cinedans 2010


lees verder »

ZOUT op de radio


lees verder »

Previews ”12/”13


lees verder »

Helden


lees verder »

ZOUT XS i.s.m. SKVR


lees verder »

Virtuele Vitrine


lees verder »

ParkDans 2011


lees verder »

The CJ Team


lees verder »

Mars der Beschaving


lees verder »

Mind your step


lees verder »

ZOUT @ Lowlands 2011


lees verder »

Previews ”11/”12


lees verder »

De photoshoot


lees verder »

KORTING!


lees verder »

Felicitaties


lees verder »

Cv20ers: Yoska Bosch


lees verder »

Afscheid LAK theater


lees verder »

Lowlands 2012


lees verder »

DANSNACHT 2012


lees verder »

Conny over SYTYCD


lees verder »

Foyer SSBA


lees verder »

Kunststof TV


lees verder »

Jarig!


lees verder »

TEDxRotterdam


lees verder »

Conny in NTR Podium


lees verder »

Conny op TEDxWomen


lees verder »

Trailer LIFE-LIVE!


lees verder »

Trailer MEER RUIS


lees verder »

NL