Choreografen Brand New #3 bekend

Van 15 t/m 25 maart is het resultaat van Brand New #3 te bezichtigen in onze studio en op 27 en 28 maart in Melkweg Theater. In deze derde editie van het samenwerkingsproject met Dansateliers gaan opnieuw drie getalenteerde choreografen aan de slag met de dansers van Conny Janssen Danst. We stellen ze graag aan je voor!
De in Tokio geboren JULIAN BARNETT (VS,1980) begon zijn carriëre in de Amerikaanse breakdance scene. Aan de New York University”s Tisch School of the Arts studeerde hij dans, choreografie en film. Hij werkte tien jaar als choreograaf, performer en docent in New York, waarna hij de overstap maakte naar de Master Choreografie ‘Dance Unlimited’ aan de ArtEZ Dans academie in Arnhem. Barnett is een choreograaf die dans maakt over de mens. In zijn werk onderzoekt hij nieuwe manieren van kijken, waarnemen en voelen waardoor ruimte, emotie en het subjectieve lichaam uitvergroot worden, met een sterke nadruk op het gebruik van geluid en muziek. Hij ontving lovende kritieken over zijn werk, dat hij presenteerde in de Verenigde Staten, Canada, Europa, China en Japan. Zijn eerste avondvullende voorstelling “Sound Memory”, werd verkozen tot ‘Best Dances of 2009’ door Time Out New York en zijn solo ‘The Clean State’ kwam in de finale van de “Sadler’s Well Global Dance Context’ in Londen.

JASPER VAN LUIJK (Nederland, 1987) studeert aan de ArtEZ dansacademie. De laatste jaren is hij meer gericht op het maken van zijn eigen werk. Eerder was zijn werk te zien in onder andere: Voorjaarsontwaken (Korzo), het ITS Festival Amsterdam, Dansateliers” One Nights Dance en het Holland Dance Festival (Korzo Producties). Hij choreografeerde ook voor de summer course van het seminar Hakibbutzim in Tel-Aviv, Israèl. Tijdens Brand New #3 werkt Jasper vanuit het (sociaal) isolement van het individu binnen onze samenleving als inspiratiebron. Dit thema komt ook terug in zijn nieuwe werk voor Festival aan de Werf zijn, een locatie performance, mede-geproduceerd door productiehuis Generale Oost en gezelschap De Dansers uit Utrecht.

JAN MARTENS (Belgiè, 1984) studeerde aan de Fontys dansacademie Tilburg en het Hoger Instituut voor Dans te Lier, Belgiè. Als performer stond hij in werk van onder andere: Koen de Preter, United-C, Ann Van den Broek en Mor Shani. Sinds 2009 ontwikkelt hij ook eigen werk, zoals de choreografie “I can ride a horse whilst juggling so marry me” (United-C, 2010) en “sweat baby sweat” (Frascati Producties, 2011) Zijn voorstelling “A small guide on how to treat your lifetime companion” (Frascati Producties, 2011) werd onlangs door het Europese dansnetwerk Aerowaves geselecteerd en zal komend jaar te zien zijn Frankrijk en Italiè. Jan Martens maakte ook twee voorstellingen voor een jong publiek: “Speeltijd” (Nat Gras, 2010) en “Wij spelen voor u broer en zus” tijdens HATCHLINGS#4 (Coproductie Dansateliers/Meekers, 2012) Jan Martens creèerde werk bij Frascati Producties, Dansateliers, Meekers en AHK. Zijn werk kenmerkt zich door de universaliteit van het kleine menselijke gebaar.

‹ Terug
Meer nieuws
Corona update


lees verder »

DANSLOKAAL 9 in beeld


lees verder »

Nieuw in de webshop


lees verder »

Dit was 2020…


lees verder »

Dans in uw testament


lees verder »

DANSLOKAAL 8 in beeld


lees verder »

Dit was 2019…


lees verder »

Webshop SALE


lees verder »

DANSLOKAAL 7 in beeld


lees verder »

Dit was 2018…


lees verder »

DANSLOKAAL 6 in beeld


lees verder »

Previews BROOS


lees verder »

Trailer HOME


lees verder »

HOMEportraits


lees verder »

ROTTERDAM DANST


lees verder »

CO-Lab | Fashion # 4


lees verder »

MIRROR MIRROR op tv


lees verder »

Previews ’14/’15


lees verder »

OPENING NSS 2014


lees verder »

Deltalinqs diner


lees verder »

Bezoek een inleiding


lees verder »

Meet Kayla Tuggle


lees verder »

Volg ons ook via:


lees verder »

Free To Move Gala


lees verder »

vimeo test


lees verder »

ZOUTmenu”s


lees verder »

Trailer ZOUT


lees verder »

And NOW we TALK…


lees verder »

Bezoek een inleiding


lees verder »

Voetbal is Kunst


lees verder »

Instore optreden


lees verder »

Trailer VUIL&GLASS


lees verder »

Veelgestelde vragen


lees verder »

COMMON TALKS


lees verder »

COMMON VIEW


lees verder »

COMMON FOOD


lees verder »

Preview op ParkDans


lees verder »

ZEE.nl aan de slag


lees verder »

Rondleiding Hofbogen


lees verder »

Lowlands 2010


lees verder »

Lowlands 2010


lees verder »

Brand News


lees verder »

Dansfilms bij de NTR


lees verder »

Cinedans 2010


lees verder »

ZOUT op de radio


lees verder »

Previews ”12/”13


lees verder »

Helden


lees verder »

ZOUT XS i.s.m. SKVR


lees verder »

Virtuele Vitrine


lees verder »

ParkDans 2011


lees verder »

The CJ Team


lees verder »

Mars der Beschaving


lees verder »

Mind your step


lees verder »

ZOUT @ Lowlands 2011


lees verder »

Previews ”11/”12


lees verder »

De photoshoot


lees verder »

KORTING!


lees verder »

Felicitaties


lees verder »

Cv20ers: Yoska Bosch


lees verder »

Afscheid LAK theater


lees verder »

Lowlands 2012


lees verder »

DANSNACHT 2012


lees verder »

Conny over SYTYCD


lees verder »

Foyer SSBA


lees verder »

Kunststof TV


lees verder »

Jarig!


lees verder »

TEDxRotterdam


lees verder »

Conny in NTR Podium


lees verder »

Conny op TEDxWomen


lees verder »

Trailer LIFE-LIVE!


lees verder »

Trailer MEER RUIS


lees verder »

NL