Terugblik COMMON GROUND

http://www.youtube.com/watch?v=KQv_idnUdVo

Wat hebben we genoten van COMMON GROUND. Het weer werkte perfect mee, de mensen waren enthousiast, het eten smaakte goed en de dansers en muzikale gasten zagen er geweldig uit op het dak! Graag blikken we nog even terug op COMMON GROUND, het evenement dat zoveel meer inhield dan alleen maar een dansvoorstelling op locatie.

Flashmob verrassing in centrum Rotterdam
Niet minder dan 120 dansers – van amateurdanser tot dansstudent – verrasten op 11 juli het winkelend publiek in het centrum van Rotterdam met een flashmob. Met als aanvoerders dansers Winston, Merel en Lola werd met een vooraf ingestuurde dans de voorstelling COMMON GROUND onder de aandacht gebracht. Beelden zeggen meer dan duizend woorden, dus bekijk vooral de video”s op Youtube via deze link.

COMMON FOOD
Elf avonden heeft PICKNICK Rotterdam gekookt voor (soms zelfs meer dan) zestig mensen. Binnen no time was het restaurant op het perron volgereserveerd. De 660 mensen die een kaartje voor het diner wisten te bemachtigen hadden er geen spijt van. Het 3 gangen menu is prima bevallen. Wie nog eens van PICKNICK wil proeven, kan terecht in hun ontbijt- en lunchspot op de Mariniersweg.

COMMON VIEW
Wegens succes verlengd: openlucht expositie COMMON VIEW Een retrospect op Station Hofplein. Ga terug in de tijd van de gloriedagen van Station Hofplein, het drama van het bombardement en zie de wederopbouw van de plek waar COMMON GROUND plaatsvond. Nog steeds te zien aan de Katshoek in Rotterdam. Een preview is te vinden in deze foto-slideshow.

COMMON GROUND, de persquotes
Dit schreef de pers:

”In alle verscheidenheid is er behoefte aan gemeenschappelijke grond. In dat proces passeren alle emoties de revue, in kunstige trio’sen elektrisch geladen duetten. Die opbouw is vertrouwd en ook Janssens intuïtieve dansbenadering komt prima tot zijn recht”
Trouw

”…de ooit zo troosteloze locatie oogt schitterend – hardvochtig maar toch zacht door de theaterspots en de menselijke aanwezigheid van dansers en toeschouwers. Beeldend zit de voorstelling vol met cadeautjes. Choreografisch vallen een paar mooie duetten op. De stadse beweging in dit staalharde decor is fraai.”
Volkskrant

”Jammer toch dat we zo zuinig met energie zijn geworden. Met alle lichtjes ongegeneerd aan in de hoogbouw achter de Hofbogen zou het ”decor” van Common Ground, de eerste voorstelling van Conny Janssen in de openlucht er nóg mooier uit kunnen zien”
NRC Handelsblad

Lees ook het blog van de wijk Bergpolder, met een uitgebreid fotoverslag van een avond COMMON GROUND.

DANCING IN THE RAIN!
Drie weken mooi weer. Drie weken? Nee, net op de allerlaatste speelavond -zaterdag 10 juli – besloten de weergoden dat de regen met bakken uit de lucht moest komen, gepaard met onheilspellend donkere onweerswolken. Zouden we dan bij die laatste voorstelling toch ons ‘slecht weer protocol” toe moeten passen? Ding dong, aan alle passagiers op Station Hofplein: de voorstelling COMMON GROUND heeft een tot nu toe nog onbekende vertraging. Er werd gewacht, 30 spannende minuten, om te zien of het onweer overwaaide. En dat deed het! Om 22.15 betraden de tien dansers, gitariste Corrie van Binsbergen en Michel Banabila alsnog het dak. Met lichtflitsen en een onophoudelijke regenbui als decor was deze laatste voorstelling een waardige afsluiter van COMMON GROUND. bekijk hier de spetterende foto”s die fotograaf Fred Ernst maakte van deze spectaculaire afsluiter van COMMON GROUND..

‹ Terug
Meer nieuws
Corona update


lees verder »

DANSLOKAAL 9 in beeld


lees verder »

Nieuw in de webshop


lees verder »

Dit was 2020…


lees verder »

Dans in uw testament


lees verder »

DANSLOKAAL 8 in beeld


lees verder »

Dit was 2019…


lees verder »

Webshop SALE


lees verder »

DANSLOKAAL 7 in beeld


lees verder »

Dit was 2018…


lees verder »

DANSLOKAAL 6 in beeld


lees verder »

Previews BROOS


lees verder »

Trailer HOME


lees verder »

HOMEportraits


lees verder »

ROTTERDAM DANST


lees verder »

CO-Lab | Fashion # 4


lees verder »

MIRROR MIRROR op tv


lees verder »

Previews ’14/’15


lees verder »

OPENING NSS 2014


lees verder »

Deltalinqs diner


lees verder »

Bezoek een inleiding


lees verder »

Meet Kayla Tuggle


lees verder »

Volg ons ook via:


lees verder »

Free To Move Gala


lees verder »

vimeo test


lees verder »

ZOUTmenu”s


lees verder »

Trailer ZOUT


lees verder »

And NOW we TALK…


lees verder »

Bezoek een inleiding


lees verder »

Voetbal is Kunst


lees verder »

Instore optreden


lees verder »

Trailer VUIL&GLASS


lees verder »

Veelgestelde vragen


lees verder »

COMMON TALKS


lees verder »

COMMON VIEW


lees verder »

COMMON FOOD


lees verder »

Preview op ParkDans


lees verder »

ZEE.nl aan de slag


lees verder »

Rondleiding Hofbogen


lees verder »

Lowlands 2010


lees verder »

Lowlands 2010


lees verder »

Brand News


lees verder »

Dansfilms bij de NTR


lees verder »

Cinedans 2010


lees verder »

ZOUT op de radio


lees verder »

Previews ”12/”13


lees verder »

Helden


lees verder »

ZOUT XS i.s.m. SKVR


lees verder »

Virtuele Vitrine


lees verder »

ParkDans 2011


lees verder »

The CJ Team


lees verder »

Mars der Beschaving


lees verder »

Mind your step


lees verder »

ZOUT @ Lowlands 2011


lees verder »

Previews ”11/”12


lees verder »

De photoshoot


lees verder »

KORTING!


lees verder »

Felicitaties


lees verder »

Cv20ers: Yoska Bosch


lees verder »

Afscheid LAK theater


lees verder »

Lowlands 2012


lees verder »

DANSNACHT 2012


lees verder »

Conny over SYTYCD


lees verder »

Foyer SSBA


lees verder »

Kunststof TV


lees verder »

Jarig!


lees verder »

TEDxRotterdam


lees verder »

Conny in NTR Podium


lees verder »

Conny op TEDxWomen


lees verder »

Trailer LIFE-LIVE!


lees verder »

Trailer MEER RUIS


lees verder »

NL